Найбільша у світі соціальна мережа Facebook запатентувала нову систему, яка дозволить аналізувати фінансову спроможність оточення користувача. Відтепер соцмережа передаватиме заявки до банків тільки після ретельного аналізу.

Після заявки на отримання кредиту спеціальна програма у Facebook почне перевірку не лише фінансів самого користувача, а і його друзів. Тому при вирішенні щодо видання коштів буде враховуватися спільний рейтинг користувача та його друзів. Якщо він буде перевищувати необхідний мінімум, банк зможе розпочати працю з клієнтом.

Як зазначено у тексті патенту, більше буде враховуватися не саме фінансове становище друзів, а те наскільки близькі стосунки з людиною. Інакше кажучи, близький друг з фінансовими проблемами сильніше вплине на кредитний рейтинг ніж 10 знайомих багатіїв.

Зараз Facebook ще не має права надавати аналітичні данні про своїх користувачів іншим компаніям. Однак, це не заважає банкам аналізувати платоспроможність потенційних клієнтів вручну, переглядаючи його сторінку у соцмережі.

Читайте також: 3D-принтер використовуватимуть для створення ліків

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Нещодавно компанія Apple винайшла технологію, яка також аналізує фінанси користувача. Після аналізу даних, людина зможе бачити рекламу тільки тих продуктів, на які їй вистачить грошей.