У Луганській області правоохоронці ліквідували конвертаційний центр, через який щомісяця "відмивалося" понад 10 мільйонів гривень. Про це повідомляє СБУ.

Встановлено, що організував "конверт" житель Сєверодонецька. Конвертаційний центр "обслуговував" низку підприємств, у тому числі з тимчасово окупованих терористами територій.

У СБУ зазначили, що крім переведення грошей у готівку через фіктивні безтоварні операції, конверцентр також штучно формував податкові кредити для ухилення від сплати податків.

Співробітники спецслужби встановили, що відмиті для підприємств "ДНР" та "ЛНР" кошти йшли на фінансування незаконних збройних формувань терористів та утримання "урядів" псевдореспублік.

Читайте також: Конвертцентр з 30-мільйонним обігом "накрили" на Вінниччині

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Під час обшуків правоохоронці вилучили значну суму готівки, печатки підприємств з різних регіонів України, бухгалтерські документи, оргтехніку та велику кількість пластикових банківських карток для отримання готівки.

Організатора конвертаційного центру затримали, а рахунки фіктивних підприємств заарештували.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження, наразі правоохоронці встановлюють суму коштів, які знаходились на незаконних рахунках.