1 листопада на військових меморіалах Личаківського цвинтаря відбудеться спільна молитва примирення поляків та українців.

Одночасно із вшануванням пам'яті загиблих воїнів у Львові подібна спільна молитва пройде і у Варшаві, за участі посла України Андрія Дещиці.

"Посольство традиційно запалює свічки на могилах воїнів УНР у Варшаві, а ми цього року розширимо акцію і підемо ще й до польських воїнів (зокрема, до Юзефа Пілсудського) та на могилу дисидента Яцека Куроня", - розповів ZAXID.NET Олесь Пограничний, співзасновник культурологічного часопису "Ї".

У Львові організацією такої акції вже не перший рік займається культурологічний часопис "Ї" спільно з Українським католицьким університетом. За словами Тараса Возняка, головного редактора журналу "Ї", до участі в заходах, що відбуватимуться завтра, запрошено представників Генерального консульства республіки Польща та лідерів церков.

Читайте також: Ericsson відкриє свій Центр розробок та досліджень у Львові

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Вперше подібна подія відбулась в 2002 році. Тоді польські та українські меморіали відвідали Любомир Гузар, Мар'ян Яворський, дисиденти Яцек Куронь, Михайло Горинь, Мирослав Маринович та ще близько сотні громадських діячів з України та Польщі.