На вулицях Львова до кінця 2015 року з'явиться 50 відеокамер. Чиновники планують встановити у місті близько тисячі таких камер у найближчі три роки, пише ZAXID.net.

Минулого тижня львівське комунальне підприємство "Львівсвітло" оголосило тендер на влаштування системи відеоспостереження у місті. Очікувана вартість закупівлі складає близько чотирьох млн. гривень.

Технічне завдання у "Віснику державних закупівель" поки відсутнє.

За словами директора ЛКП "Львівсвітло" Олександра Лазуткіна, будуть придбані 50 відеокамер різного типу, кабелі та інше необхідне обладнання. У вартість також входитимуть усі необхідні роботи з монтажу.

"Ці 50 камер - це кістяк системи відеоспостереження, який зробимо цього року, а потім його розвиватимемо. Не можу вам сказати, на яких вулицях будуть ці камери, навіть в яких районах міста, оскільки не можу розголошувати цю інформацію", - розповів Лазуткін.

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен"

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Начальник управління муніципальної дружини Юрій Діль повідомив, що наразі в місті є 24 відеокамери "Львівавтодору", в основному на маршруті трамваю №2.

"У разі наявності фінансування, плануємо протягом трьох років встановити в місті близько тисячі камер. Відеоспостереження потрібне, тому що у Львові проводять чи не найбільше масових заходів. У місяць близько сорока, у кожному беруть участь від 10 осіб до п`яти-шести тисяч людей", - сказав Діль.

Читайте також: У Львові ввели електронну медичну картку

Наразі невідомо, хто контролюватиме відео з нових 50 камер, архівуватиме його, тощо - комунальні служби міста, МВС чи СБУ.

"Це буде вирішено паралельно із встановленням відеоспостереження. Ми підпишемо меморандум, і на прес-конференції усе розкажемо", - повідомив Діль.

Нагадаємо, українські прикордонники та активісти, які блокують окупований Крим, вирішили встановити відеоспостереження. Камери будуть слідкувати за адміністративним кордоном з півостровом.