ПАТ "Львівська вугільна компанія" закупила за завищеними цінами 10 млн. тонн тонких відходів вуглезбагачення. Правоохоронці розпочали розслідування за фактом розтрати 200 млн. гривень. Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Згідно з повідомленням, у 2008 році ПАТ "Львівська вугільна компанія" за договором купівлі-продажу продала одному з приватних підприємств вказаний обсяг відходів на суму 1,2 млн. грн, тобто за ціною 0,12 грн. за тонну.

Водночас у 2011 році ця компанія здійснила закупівлю цих же 10 млн. тонн відходів в іншого ТОВ за ціною 201,60 грн за тонну. У такий спосіб посадовці безпідставно розтратили 200 млн. грн коштів підприємства.

Досудове розслідування за цим фактом доручено слідчому управлінню ГУ ДФС України у Львівській області. Кримінальне провадження відкрито за статтею "розтрата майна в особливо великих розмірах".

Читайте також: Екс-чиновники ПЗЗ розпродали шпали та рейки на 11 млн грн

Популярні новини зараз

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Як повідомлялося раніше, за привласнення і розтрату вугілля на суму близько дев'яти мільйонів гривень та за ухилення від сплати податків мешканцю Червонограда Львівської області суд призначив домашній арешт.

34-річний чоловік створив дві фіктивні фірми. Вони начебто постачали кам'яне вугілля за бюджетні кошти. Через ці компанії відбувалась легалізація вугілля, привласненого у держпідприємства.