Біля Верховної Ради України зібралися активісти, які вимагали у народних депутатів підтримати і проголосувати за законопроект про забезпечення засудженим права на справедливий суд.

Про це повідомляє УНН.

За словами активістів, у мітингу взяли участь родичі, близькі та знайомі тих, хто потрапив у в'язницю через судові помилки або сфальсифіковані справи.

"Моєму синові Олександру Рафальському безпідставно "пришили" вбивство. Судові засідання не проходять ось уже три місяці. А в СІЗО він сидить більше року. Тому я зацікавлена, щоб був прийнятий закон, який допоможе невинним вийти на свободу. Ми маємо достатньо доказів, єдине - справа за прийняттям законопроекту", - розповіла організатор акції Тамара Рафальська.

На акції були також присутні адвокати та правозахисники.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Читайте також: Завтра під стінами МОЗу проллється кров

"У першу чергу, ми боремося за тих, кого засудили до довічного ув'язнення без належної доказової бази. У нас є можливість поборотися за невинність цих людей, якщо буде прийнятий відповідний закон. Тому що таких справ в українських судах, на жаль, дуже багато" , - зазначила правозахисник з Харкова Лада Листопадова.

Учасники мітингу відзначили, що до них пообіцяла вийти заступник голови Верховної Ради Оксана Сироід.