На Одещині на узбережжі Дністровського лиману успішно завершились тактико-спеціальні заняття одного з підрозділів понтонно-мостового полку Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України, який дислокується в місті Білгород-Дністровський.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони України

В ході практичного відпрацювання тематики занять військові інженери виконали завдання з обладнання та утримання паромної переправи.

Зокрема, з отриманням команди на організацію переправи, понтонний взвод на штатній техніці оперативно прибув до розвіданої ділянки на березі водної перешкоди, вивантажив матеріальну частину понтонно-мостового парку, зібрав перевізний пором під вантажі до 170 тонн.

В цей же час на суходолі військовослужбовцями підрозділу було організовано та налагоджено роботу комендантської служби переправи. На все це понтонерам вистачило близько 20 хвилин, що свідчить про якісну попередню підготовку воїнів.

Популярні новини зараз

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Слід зазначити, що до занять в якості евако-рятувальної служби також залучались екіпажі з технікою підрозділу плавучих машин.

Читайте також: Відведення озброєнь проходить без порушень Мінських угод - ОБСЄ

Як розповів командир понтонно-мостового батальйону підполковник Олександр Завальний, у заняттях брали участь військовослужбовці як строкової, так і контрактної служби. І якщо для перших ці тренування стали своєрідним підсумком, іспитом на здобуття військової спеціальності, то для контрактників — додатковою фаховою підготовкою до виконання завдань за призначенням в зоні АТО.

Успішно виконавши усі завдання в рамках тактико-спеціальних занять, військові понтонери вкотре підтвердили свою високу професійну навченість та готовність до захисту народу України за будь-яких умов.