Жмеринський районний суд Вінницької області закінчив розгляд справи колишньої глави окружної виборчої комісії Лариси Кирилівської.

Як повідомляє След.net, суд визнав її невинною.

Її звинувачували у знищенні 260 прапорів України та розтраті держмайна у розмірі 11,2 тис. гривень, виділені для проведення виборів.

На судовому розгляді вона заперечувала свою провину, стверджуючи, що прапори України вона передавала навчальним закладам.

Обвинувачена виявилася учителем загальноосвітньої школи, яка на президентських виборах 2014-го року працювала головою окружної виборчої комісії територіального виборчого округу №14. в Жмеринці.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Показати ще

"Надалі за її вказівкою прапори були знищені, про що складено відповідні акти", - йдеться в матеріалах слідства.

Слідчі з'ясували, що на 11 тисяч гривень вона уклала договір з приватним підприємцем з упорядкування документів окружної комісії і виборчих дільниць з позачергових виборів президента (по закінченню виборів).

Знаючи про те, що роботи розпочалися і не виконані, вона нібито надала вказівку підприємцю про підготовку акту здачі-приймання виконаних робіт.

Договір про постачання 260 держпрапорів був укладений з приватним підприємцем, який, нібито, запропонував найнижчу ціну. Прапори були передані сформованим дільничним виборчим комісіям, якими самостійно, вони були списані після проведення виборів, як малоцінне майно вартістю менше 1000 гривень.

Читайте також: ВРЮ просить Порошенко звільнити суддю- "антімайдановца"

Нагадаємо, що Вища рада юстиції прийняла рішення звільнити суддю Дніпропетровського суду, який виносив обвинувальні вироки євромайданівцям.