У Богодухові Харківської області затримали журналістів Громадське.Харків.

Про це повідомили самі затримані журналісти.

Як повідомляє Громадське.Харків, напередодні місцеві громадські активісти запросили журналістів на акцію проти незаконної переробки нафти на ТОВ "Богодухівська нафтобаза". На думку активістів, нафта, яку на цьому заводі перероблюють, привезена з окупованих територій.

Після кількох хвилин перебування активістів поблизу заводу до будівлі під'їхали вісім машин з номерними знаками МВС, з них вийшли люди у формі.

За словами журналістів, начальник Богодухінського райвідділку почав обшукувати машину активістів. Потім зі словами "Оточуємо, працюємо" працівники міліції почали класти на землю активістів, затримувати і вантажити в автозаки, потім затримали журналістів Громадське.Харків. Одному з активістів міліціянти розбили голову.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

"Взяли мій планшет, на який я знімав відео. Я дуже голосно говорив, що представник преси, в мене був жилет з написом "Преса". Мене та Сергія (Сергій Москаленко, журналіст Громадського.Харків) повантажили в автозак. Сергій у клітці сидів, а я біля правоохоронців", – повідомив Віктор Пічугін, журналіст Громадське.Харків.

Читайте також: Нове відео, як під час Майдану "Беркут" по звірячому лупцював журналістів (відео)

"Мені так і не пояснили, чому нас затримали. Нас намагалися допитувати, але я відмовився надавати свідчення, доки мені не дадуть дозволу на адвоката та не пояснять причину затримання. Нам відповіли, що ми чинили опір міліції. Але ж є відео – ми нічого не робили. Далі з'явилась версія, що нас затримали для з'ясування особи, але ж у нас були бейджі на шиї. Пізніше ми таки написали пояснення і нас відпустили. Нас тримали загалом 45 хвилин в автозаку і ще півтори години в райвідділку. Завтра ми йдемо до прокуратури писати заяви щодо перешкоджання журналістській діяльності, ми маємо відеодокази", – пояснив він у коментарі Громадському.