У Дніпропетровську правоохоронці припинили діяльність конвертаційного центру з обігом в 700 млн. гривень, який переводив у готівку кошти низки підприємств. Зокрема, з тимчасово окупованих терористами територій.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Організатори конвертаційного центру надавали бізнесменам послуги з мінімізації платежів до державного бюджету та незаконного формування податкового кредиту.

Зловмисники обслуговували понад 150 підприємств з різних регіонів України. У тому числі, і структури, які знаходяться на тимчасово окупованих терористами територіях Донецької та Луганської областей.

"Кошти підприємств перераховувались на підставі безтоварних фальсифікованих договорів на банківські рахунки ряду фіктивних фірм", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Читайте також: У Києві ліквідували конвертцентр з обігом у 600 млн грн

Потім гроші надходили на банківські картки фізичних осіб та знімалися в банківських відділеннях. Так правопорушники перевели в готівку майже 700 млн. гривень.

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 2,6 мільйона гривень, фінансово-господарську документацію, печатки фіктивних підприємств та комп'ютерну техніку з системами "клієнт-банк".

За даним фактом порушено кримінальну виробництво. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до організації та роботі конвертаційного центру.