У львівських підлітків нова розвага – вони катаються на буферах і дахах трамваїв.

Про це повідомляють у "Львівелектротрансі".

"Водії трамваїв дуже часто розповідають історії, коли підлітки катаються на буферах трамваїв. Інколи вони навіть катаються на дахах електротранспорту. Це дуже небезпечно, адже на відстані 10-15 сантиметрів може бути електрична дуга, тобто, на відстані не торкаючись можна дістати опік", - розповіли у "Львівелектротрансі".

Водночас у міліції підтверджують, що такі розваги є дуже небезпечними.

"Це не розваги, це швидше недумання. За останні кілька років у Львові не ставалось летальних випадків чи ДТП, коли підлітки травмувались через таку їзду. Але це не означає, що на такі речі не слід звертати увагу.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Потрібно батькам, міліціянтам і працівникам нової поліції говорити з підлітками, студентами, пояснювати їм,до чого може призвести цей їхній потяг до екстриму. У Львові таких екстрималів-"зайців" є чимало, з ними потрібно спілкуватись", - розповіла керівник відділу зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України у Львівській області Світлана Добровольська.

Читайте також: П'яний львівський водій захищався поліцією від поліції

Зазначимо, таке екстремальне хобі у Львові вже переходить у своєрідну урбаністичну субкультуру. Зокрема, підлітки, які катаються на буферах та дахах трамваїв, називають себе "зачеперами" чи "трейнсерферами".