У Чернігівській області викрили підпільний цех з виготовлення алкогольних напоїв елітної групи.

Про це розповіли у прес-службі міліції.

"В ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що 49-річний житель віддаленого району Чернігова у господарчих будівлях своєї приватної садиби організував виробництво горілчаних виробів та здійснює незаконний збут своєї продукції, а також збут підроблених марок акцизного збору", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На Закарпатті вилучили понад три тисячі пляшок фальсифікованої горілки (фото)

Правоохоронців вразила технічна досконалість організації виробничого процесу. Підпільний цех обладнали системою багатоступеневої фільтрації води, пристроєм для пророщування солоду, ємностями високого тиску тощо.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

Правопорушник-бізнесмен виготовляв і традиційний самогон, і більш досконалі форми, наближені до віскі та інших імпортних алкогольних напоїв елітної групи.

Продукцію збував за місцем проживання, також постачав напої до деяких закладів громадського харчування.

"Така професійна організація технологічного процесу на міні-заводі спонукає до деяких висновків. Підпільне підприємство явно функціонувало не один рік. Чому нікому не заважало? Будемо з'ясовувати, а також конкретно встановлювати канали збуту "самопальних" віскі, джина, горілки", - прокоментував "знахідку" начальник УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Едуард Альохін.

Оперативники вилучили близько ста літрів рідини із характерним запахом спирту, розлитої в пластикові каністри та скляні пляшки, обладнання для фільтрації та розливу рідини, спиртометр, пластикові пробки та дозатори.

Також вилучили грошові кошти в сумі 1,8 тисяч гривень, отримані правопорушником в результаті реалізації чергової партії продукції.

За фактом відкрили кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.