У Чернівцях в рамках Днів Європейської спадщини художники з Чернівців, Києва та Львова взялися розмальовувати занедбані стіни будинків. Відтепер чернівчани та гості міста зможуть насолоджуватися оригінальними та символічними роботами стріт-арту, передає БукІнфо.

Як розповіла директор галереї "Sweet Art – Знання" Наталія Богомаз, оскільки проект вуличного мистецтва у Чернівцях проводять вперше, тому вирішили запросити спершу декілька художників.

"Ми запросили тільки чотирьох художників і зробили три локації, тому що місто має свій модерн, свою сецесію і не можна порушувати їх. Сучасне мистецтво потрібно дуже делікатно робити. Я думаю, що ми з цим впорались", - розповіла мистецтвознавець.

У кожного художника є власний неповторний стиль, тому попередньо їм не сказали, що саме потрібно малювати, довірившись їхньому оригінальному вибору. Як зазначила Наталія Богомаз, вони знали, кого запрошували, тому вже були згодні з їхнім мистецтвом. І в результаті отримали на трьох локаціях три зовсім різні мистецькі роботи. Це і кубізм, і сакральне мистецтво, і академізм.

Читайте також: У "Жулянах" з'явиться розмальований вручну літак (фото)

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Як повідомила заступник міського голови Марія Порчук, частково профінансували матеріали для створення стріт-арт композицій з міського бюджету, а частково завдяки волонтерам та зацікавленим в культурному розвитку міста.