Прокуратура Київської області відстояла в суді касаційної інстанції повернення з незаконного володіння земель лісового фонду вартістю понад 7 млн грн і площею 17,5 га, які раніше належали екс-президенту Віктору Януковичу.

У повідомленні прес-служби Генпрокуратури зазначається, що раніше Київська облдержадміністрація вилучила з постійного користування Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства землі лісового фонду, відомі як мисливські угіддя "Сухолуччя", змінивши їх цільове призначення на сільськогосподарське. Надалі Вишгородська райдержадміністрація передала ці землі у власність громадян для ведення особистого господарства, а також для будівництва та обслуговування готельно-ресторанного комплексу.

Читайте також: Землі Януковича у Прикарпатті повернули державі

Суди усіх інстанцій підтримали позицію прокуратури щодо повернення з незаконного користування у держвласність земель, які належали "Дому Лісника" та входили до земель, на яких розташовані резиденції екс-президента "Акація" та "Острів".

Наразі, за рішенням суду, скасовано відомості щодо реєстрації права власності на земельні ділянки у Держреєстрі. Крім цього, відділом державної виконавчої служби Вишгородського районного управління юстиції проводяться виконавчі дії щодо витребування земельних ділянок на користь держави.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Нагадаємо, 23 вересня державі повернули землі колишньої резиденції Януковича "Синегора".