Прес-офіцер Західного оперативного командування Тарас Грень продовжує розповідати про те, як проходять дні українських військовиків у зоні АТО на Донбасі.

"На території закинутого гранітного кар'єру, який знаходиться далеко від населених пунктів, спеціалісти-сапери ЗСУ знищили сім ракет, які використовуються в установках залпового вогню БМ-21 "Град", – повідомив Грень.

Цю небезпечну знахідку показали місцеві мешканці, переповідає Тарас Грень слова начальника групи оперативного забезпечення полковника Віктор Філя.

Читайте також: Фермери зібрали на полях Донбасу більше 50 боєприпасів (фото)

На вказане місце відразу виїхала група військових саперів. Після проведення експертизи прийняли рішення знищити ракети. Адже вони пролежали на ґрунті тривалий час.

Популярні новини зараз

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

На знешкодження ракет витратили близько двадцяти кілограмів тротилу та дві години часу.

За словами спеціалістів, після російської агресії в землі Донбасу чимало небезпечних речей. Групи розмінування чи не щодня виїжджають на знешкодження таких, як ця, небезпечних знахідок. Рахунок утилізованих боєприпасів та мін вже ведеться на тонни, відзначає прес-офіцер.

Однак кожного тижня мирні мешканці Донбасу, а часто і українські бійці, продовжують отримувати поранення від вибухів пекельних машинок, що залишились тут після сепаратистів.

Нагадаємо, нещодавно Тарас Грень попередив спільноту у Фейсбуці про провокаційний інформаційний вкид: у Маріуполі запустили чутки, що російськомовних переселенців у Франківську будуть топити.