У Львові незабаром представлять проект зміни маршруту тролейбусів, які можуть почати ходити через парк на площі святого Юра. Про це повідомив головний архітектор міста Юліан Чаплинський, пише Tvoemisto.tv.

За його словами, зараз у міськраді очікують рішення експертів. Тільки після їхнього схвалення буде представлена ​​офіційна схема проекту. Тривалість робіт по облаштуванні тролейбусної лінії складе близько місяця, зазначив Чаплинський.

Здійснити це планується наступним чином: через сквер побудують дорогу шириною 7,5 метрів, яка буде проходити вздовж пішохідної стежки між підпірною стіною бібліотеки і дитячим майданчиком. На в'їзді та виїзді з скверу стоятимуть боларди, тому крім тролейбусів туди ніхто не зможе заїхати. Для реалізації проекту необхідно пересадити 9 дерев, які перетинають саме дорогу.

Читайте також: У Львові на зупинці громадського транспорту з'являться туалети

Чаплинський додав, що проект вже був представлений раніше, проте не був узгоджений з авторами проекту реконструкції площі святого Юра. Зокрема, передбачається, що вона стане закритою для проїзду приватного транспорту.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Нагадаємо, у Львові відкрився першийв Україні муніципальний велопрокат. Проект, підтриманий Німецьким товариством міжнародного співробітництва, передбачає облаштування 20 станцій прокату велосипедів у різних куточках міста.