Підприємці знищили частину заказника державного значення у Касперівцях, що на Тернопільщині.

Про це у соцмережі Facebook повідомив активіст Андрій Об'єщик.

Він зазначив, що на цій ділянці без будь-яких дозволів збудували базу відпочинку. При цьому підприємці зрубали багато дерев та зняли шар землі. Також вони зливають стоки просто у водойму.

"Беззаконня відбувається в Ка́сперівському ландшафтному заказнику загальнодержавного значення. Він розташований у межах Заліщицького та Борщівського районів Тернопільської області.

В цьому заказнику заборонене будь-яке будівництво, але що там робиться насправді, добре видно на фото.

Популярні новини зараз

Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх

Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців

Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати

В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив

Показати ще

Так, декілька днів тому, отримавши рішення суду на огляд самозахопленої території одного із забудівників, правоохоронні та контролюючі органи разом з громадскістю прийшли зафіксувати численні правопорушення. А саме: вирубка більше сотні дерев, самозахват прибережної території, загородження з трьох сторін без доступу до води, зняття верхнього шару грунту, капітальне будівництво, декілька водяних скважин, каналізація, що витікає на пряму у водосховище, незаконне електропостачання, плавання на моторних плавзасобах і ще багато інших правопорушень.

Читайте також: Два підпільні цехи з виробництва горілки виявили на Львівщині

За даними фактами триває досудове рослідування. Сподіваємося, що після зміни начальника міліції місцевого РВ справа буде доведена до суду", – пише Андрій Об'єщик.