У п'ятницю, 18 вересня, на контрольному пункті "Гнутове" під Маріуполем Донецької області, яким розмежована лінія між українськими силовиками і проросійськими терористами, затримали місцевого жителя з величезною сумою російських грошей.

Прикордонники разом з митниками зупинили маріупольця, який намагався потрапити на підконтрольну бойовикам територію. У нього вилучили понад 540 тис. російських рублів, 5 тис. доларів США і майже 6 тис. грн, повідомили в Держприкордонслужбі України.

Читайте також: В Маріуполі розпочалась благодійна акція "Заради майбутнього" (фото)

"Крім того, чоловік віз у сумці кредитні картки різних банків на прізвища різних людей. При подальшій перевірці у нього знайшли 300 копій паспортних документів на осіб, які нині проживають у Донецьку. 39-річний українець розповів, що документи та картки йому, нібито,дали люди, які живуть на підконтрольній бойовикам території, щоб він для них зняв кошти і поміняв за вигідним курсом Згодом у його куртці прикордонники виявили ще 500 000 російських рублів. Про затримання повідомили співробітникам СБУ ", - відзначили в прес-службі відомства.