Державний концерн "Укроборонпром" налагодить власне виробництво корпусів для бронетранспортерів БТР-4, які Ірак у 2013 році забракував через тріщини в корпусах машин.

Про це повідомив генеральний директор держконцерну Сергій Пінькас в інтерв'ю "УНІАН".

Він зазначив що раніше корпус для бронетранспортера виготовляли на приватному заводі. Цього, за його словами, було достатньо, коли об'єми замовлень були невеликими.

"Ми підрахували, що вартість корпусів при власному виробництві буде в 2,5 рази меншою. Ми в експериментальному режимі на декількох заводах поставили стапеля та збираємо їх з металу, який пройшов усі випробування", - розповів гендиректор концерну.

Читайте також: Львівський бронетанковий почав серійне виробництво бронемашини "Дозор-Б"

Популярні новини зараз

Українці можуть не платити за мобільний зв’язок цілий рік — які умови

Тариф 7,96 грн/куб не для всіх: кому доведеться віддавати більше грошей за газ

Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими

Більшу частину дня будемо з електроенергією: експерти побачили "світло наприкінці тунелю"

Показати ще

Він зазначив, що після річного досвіду використання техніки в зоні АТО, вона отримала ряд доопрацювань.

Нагадаємо, у 2009 році Україна підписала контракт з Іраком на півмільярда доларів на поставку 420 нових БТР-4. Під час огляду, іракська сторона повідомила про дефекти броні бронетранспортерів – тріщини в корпусах. Через брак відвантаженої продукції і невиконання українською стороною взятих на себе зобов'язань, було продано лише 88 бронемашин. Пізніше, частину бронемашин продали в Судан, Індонезію і Таїланд, а деякі залишились в Україні.