Співробітники Служби безпеки України поблизу села Славне Мар'їнського району Донецької області затримали громадянина РФ, який брав участь у бойових діях у складі незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР".

Як повідомляє прес-служба СБУ, бойовик на прізвисько "Румин" під час затримання був одягнутий у військову форму російського зразка та мав при собі РПГ-26 та гранату Ф-1.

Терорист повідомив, що під час відбування покарання у виправній колонії на території РФ його завербували співробітники ФСБ для участі в бойових діях у складі "ДНР".

"Росіянин чергував на спостережних пунктах бойовиків у складі підрозділу терористичного угруповання "Оплот" та брав участь у встановленні позицій Збройних сил України. Бойовик безпосередньо здійснював корегування артилерійського вогню по позиціях сил антитерористичної операції у районі села Тарамчук Мар'їнського району Донецької області", - сказано у повідомленні.

Читайте також: Школярам "ДНР" подарували букварі із портретом Захарченка (фото)

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

За словами затриманого, з часом, побачивши низькі моральні якості терористів, відсутність перспектив самопроголошеної республіки, відверту брехню проросійських ЗМІ щодо реальної ситуації на Донбасі, він прийняв рішення здатися з особистою зброєю силам антитерористичної операції.