Експерти з Нідерландів знову відвідають Україну, щоб забрати речі і уламки, знайдені поблизу місця аварії малазійського Boeing 777 в Донецькій області. Про це повідомив посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Ян Рене Кломпенхаувер під час зустрічі із заступником глави ХОДА В'ячеславом Аббакумовим, передає Інтерфакс-Україна.

"Велика операція з пошуку останків завершена, але люди, які живуть неподалік від місця трагедії, продовжують знаходити деякі речі і уламки", - зазначив Кломпенхаувер.

За його словами, глава однієї з сільрад неподалік від місця трагедії зібрав цілу вантажівку уламків та інших речей, які необхідно транспортувати в Нідерланди.

Читайте також: Порошенко виступив за позбавлення Росії права вето в Радбезі ООН

"Кілька співробітників посольства, зокрема поліцейський аташе, військовий аташе і деякі інші поїдуть туди і заберуть цю вантажівку. Головний інспектор з Голландії приїде для того, щоб обстежити те, що було знайдено. Він базуватиметься в Харківській області", - повідомив посол.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Також він уточнив, що з великою ймовірністю таку процедуру доведеться повторювати кожні три місяці.

Нагадаємо, в результаті катастрофи МН17 на сході України загинули всі знаходилися на борту 298 чоловік, дві третини з яких були громадянами Нідерландів.

Нідерланди опублікують звіт про причини катастрофи Boeing 777, що слідував за маршрутом МН17, 13 жовтня.