У Пісках Донецької області залишилося всього 6 жителів. Про це йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) за 26 серпня 2015 р.

"У Пісках (під контролем уряду, в 12 км на північний захід від Донецька), представники СММ спілкувалися з літньою парою і літньою жінкою, які сказали, що після евакуації 14 мешканців з Пісків минулого тижня, в селі залишилися тільки шість чоловік, всі літні люди. Вони отримали пенсії в липні, і їх основні засоби до існування - гуманітарна допомога ", - йдеться в повідомленні.

Читайте также: 92-а бригада ЗСУ 11 місяців тримає оборону на передовій (фото)

Нагадаємо, 25 серпня, в штабі АТО повідомили про загострення ситуації в зоні бойових дій. Як повідомляється, бойовики провели активні атаки з півночі і до сьомої ранку в усіх напрямках на сході. За добу терористи 92 рази обстріляли сили АТО, зокрема бойовики вели вогонь з 120-міліметрових мінометів з української опорного пункту в Пісках. В результаті цих обстрілів двоє українських морських піхотинців загинули, ще троє отримали поранення.