Наступного року українців чекає медреформа, про яку говорили вже давно, але відкладали її втілення у життя. Так, з 2016 року відмінять лікарняні картки й талончики в поліклініках. Замість них запрацює єдиний електронний реєстр. Про це повідомляє replyua.net.

Єдиний реєстр буде доступний всім лікарням і поліклінікам країни. І якщо пацієнт, наприклад, виїхав до іншого міста, але йому знадобилася допомога лікаря, він може звернутися у будь яку поліклініку, а лікар зможе легко прочитати історію пацієнта.

Записатися на прийом до будь-якої лікарки можна буде через інтернет, там же обрати слушний для відвідин час і день. І пацієнт матиме доступ до своєї медкартки в електронному вигляді, щоб поглянути всі прописані ліки або процедури.

Проект в медицині обійшовся уряду в 214 млн. євро. Всю суму нам надав Всесвітній банк. Цих грошей вистачить для навчання співробітників медустанов комп'ютерної письменності, а також на закупівлю необхідного устаткування і розробку комп'ютерної програми.

Читайте також: Бізнес в Україні тепер можна зареєструвати за день

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Нагадаємо, що подібна електронна система запрацювала давно в деяких українських містах – Києві, Полтаві, Херсоні та Кіровограді. Столиці для перехіда на єдиний реєстр знадобилося декілька місяців.