Для тренування бійців об'єднаного спецназу КОРД набиратимуть тренерів з бойовим досвідом та досвідом співпраці з НАТО. Анкети почнуть приймати вже з понеділка, 5 жовтня.

"З 5 жовтня починаємо набирати тренерів для спецпідрозділу КОРД. Бойовий досвід та досвід співпраці з НАТО – це одні з перших – кого ми чекаємо у лавах спецпідрозділу. Навчанням тренерів займуться фахівці з американського спецпідрозділу SWАТ (special weapons assault team - штурмова група зі спецозброєння) і техаські рейнджери", – заявив сьогодні міністр МВС Арсен Аваков.

Раніше міністр заявляв, що набір бійців розпочнеться у листопаді. Нова структура складатиметься з трьох підрозділів: "Громадська безпека", "Спеціальні штурмові дії в особливих ситуаціях" і третя – це "спецназ в спецназі", або універсальний підрозділ, здатний виконувати будь які накази. Базова зарплата нових спецназівців складатиме 10-15 тис. гривень.

"Новий поліцейський підрозділ буде хорошою можливістю для ветеранів АТО адаптуватися до мирного життя. Це один із тих проектів, де зможуть знайти себе хлопці після війни", - заявляла місяць тому заступник Авакова Ека Згуладзе.

Читайте також: У Херсоні набирають елітний спецназ за американським зразком (фото)

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все

Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще