Сьогодні на пленарному засіданні Київська міська рада прийняла рішення "Про найменування нових вулиць та провулків у мікрорайоні Жуляни Солом'янського району".

Про це йдеться на офіційному сайті Київської міської ради.

Підставою для розроблення даного проекту є рішення Київради від 18.12.2008 №922/922 щодо передачі ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків, госпспоруд та будівель для ведення садівництва.

Всього було оформлено 1290 держактів на право власності на землю. Проте рішення про найменування зазначених вулиць Київрадою так і не приймалось. Через це громадяни не можуть оформити право користування/власності на землю.

"Нові назви обирали самі жителі тих вулиць, які будуть перейменованими. До речі, такі цікаві найменування, як "М'ятна" або "Новорічна", вирішили дати маленьким вуличкам тих районів, які не так давно увійшли в межі міста. Приміром, Жуляни або Троєщина", - розповів "Знай" член комісії з питань найменувань вулиць Михайло Кальницький.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Читайте також: У Києві демонтують більше ста комуністичних пам'ятників

До речі, поки не прийнято остаточне рішення з перейменування проспекту Повітрофлотського на проспект Бориса Нємцова.

"Це всього лише один з варіантів. Логічніше було б назвати Московський проспект ім'ям Нємцова. Адже таку назву дали проспекту випадково, коли свого часу мер Москви Юрій Лужков приїжджав до Києва. Тоді зробили реверанс у бік Москви, не погодивши перейменування навіть з комісією", - говорить Кальницький.