Народний депутат України Мустафа Джемілєв, який є одним з автором ініціативи, вніс на розгляд Верховної Ради проект закону, який повинен визначити статус кримськотатарського народу і створення автономії в Криму.

Законопроект №6315 опублікований на парламентському сайті. Автор закону зазначив, що це допоможе зберегти національну ідентичність кримськотатарського народу. Всього його авторами виступили більше 20 народних обранців.

"Мова йде про переформатування Автономної Республіки Крим в національно-територіальну автономію. Прямо вказується - Автономна Республіка, як в формі реалізації корінного народу Криму, на своє право на самовизначення в рамках української держави. Присутні доводи про те, що кримські татари є корінним народом, прописані заходи щодо збереження національної ідентичності кримськотатарського народу ", - пояснив ініціатор законодавства.

Джемілєв наголосив, що сподівається на підтримку з боку парламенту. Він не виключає, що в законопроект внесуть кілька поправок до його прийняття.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що більшість жителів окупованого Донбасу не піддалися дії російської пропаганди і чекають звільнення від бойовиків.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще