Росія активно використовує свою нову військово-політичну тактику й так намагається оточити сусідні з нею пострадянські країни "поясом нестабільності".

Про це повідомив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко під час виступу на засідання Ради Безпеки, передає "Центр новин ООН". Він зазначив, що ООН та Євросоюз не повинні ухилятися від врегулювання європейських конфліктів.

Український дипломат пояснив, що таке втручання вже довело ефективність під час війни в Югославії. З допомогою ЄС та ООН вдалося повністю залагодити конфлікти в регіоні. Єльченко сказав, що на пострадянському просторі жоден осередок бойових дій не врегульований, а це створює загрози регіональному миру.

Але ситуація з СРСР кардинально відрізняється від сценарію у Югославії. Він зазначив, що Росія взяла на озброєння так звану концепцію "поясу нестабільності по периметру російських кордонів".

"Росія успішно створює "контрольовану нестабільність" у багатьох країнах уздовж своїх кордонів з тим, щоб тримати їх в орбіті Москви і, як і у випадку з Україною, запобігти будь-якій інтеграції з ЄС", - наголосив Єльченко.

Популярні новини зараз

Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження

"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

Надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Український дипломат вважає, що на пострадянському просторі можна ефективно вирішити конфлікти за активного втручання ЄС та ООН. В свою чергу виконуючий обов'язки постійного представника Росії при ООН Петро Іллічов категорично виступив проти подібних ідей. Такі кроки, на його думку, лише "заплутають ситуацію".

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, міністр зовнішніх справ Павло Клімкін заявив, що під проведення Мюнхенській конференції з питань безпеки затонуть тему звільнення українських полонених, яких тримають бойовики.