Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас звертався до президента Росії Володимира Путіна з проханням про надання 10 млрд. дол. для друку грецької національної валюти.

Про це пише видання Greek Reporter з посиланням на газету To Vima.

Однак Москва дала туманну відповідь про 5 млрд. дол. авансу для будівництво газопроводу через територію Греції. Аналогічні запити Ципрас відправляв у Китай та Іран. Однак вони також не дали результатів.

У ніч на неділю 5 липня, коли відбувся грецький референдум з питання допомоги від європейських кредиторів, Путін однозначно відповів, що не хоче допомагати грекам з поверненням до драхми.

Після цього Ципрас не залишалося іншого шляху, як здатися на волю канцлера Німеччини Ангели Меркель, а також підписати угоду про реформи в обмін на третій пакет фінансової допомоги.

Популярні новини зараз

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Грецький прем'єр, за даними видання, у своєму останньому інтерв'ю національному каналу ERT говорив, що "для друку національної валюти необхідні резерви в сильній валюті".

Читайте також: Греції пропонували 50 мільярдів євро за вихід з єврозони

Під час візиту в Москву, за повідомленням видання, Ципрас засудив політику Євросоюзу стосовно України і підтримав проведення референдуму на Донбасі. Саме тоді Німеччина усвідомила, що Греція збирається покинути альянс. Це загрожувало б єдності єврозони.

Ципрас сподівався, що німці відступлять під цією загрозою і запропонують списати борги.

Видання стверджує, що після того як стала відома ця інформація, в уряді стався переполох і міністри зажадали від прем'єра пояснень.