У Львові започаткували проект "M-Dates – музика для найменших". Його вигадали мами, аби ще змалку дітки чули живе виконання класичної музики.

Про це повідомляє Zaxid.net.

"З маленькою дитинкою так не підеш просто в зал, на концерт, бо вона то плаче, то хоче бавитись. Тому ми вирішили організувати такі концерти, де дітки будуть почуватись комфортно", – розповіла організатор проекту Олена Лендєл.

Читайте також: Сергій Жадан віршами збирав гроші на добудову "Охматдиту" (відео)

У Будинку органної музики влаштували концерт філармонійного квартету фаготів "Фаготіссімо". Музиканти грали для тих, кому до 6 років.

Популярні новини зараз

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень

Показати ще

За словами працівників філармонії, діти дуже зацікавились новим для себе інструментом.

"Ми показували, як звучить інструмент, як звучить сама тростинка, потім – як звучить фагот повністю", – розповів музикант Львівської філармонії Андрій Ткачук.

На такому концерті можна слухати музику сидячи, стоячи, лежачи, пританцьовуючи чи підспівуючи. Окрім того, дітям дозволяють торкатися музичних інструментів.

Педаоги зазначають, що діти мають образне сприйняття.

"Діти світ сприймають через образ, а музика – це також образи, і це найемоційніше мистецтво, воно викликає дуже багато позитивних емоцій, а для дітей – це найважливіше", – пояснила спеціаліст із педагогіки Марічка Кошелінська-Мартинюк.

Найближчий концерт для малечі влаштують вже на початку серпня.