На Донецький напрямок зони АТО прибуло підкріплення у складі окремої механізованої бригади. Вони пройшли двомісячне навчання на загальновійськовому полігоні "Широкий лан".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Наразі військовослужбовці займають новоспоруджені лінії оборони.

Командир механізованого батальйону майор Дмитро Герасименко зазначає, що за короткий час його підлеглі мають обжити нові фортифікаційні споруди з окопами та місцями для потужної техніки. Перед підрозділом, за його словами, стоїть завдання з утримання оборони другого ешелону.

"Якщо противник прорве першу лінію оборони, наше завдання - зупинити його на цій межі та відкинути назад", - наголосив командир батальйону.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Він наголосив, що у військових є всі можливості для цього.

Опорні пункти готові і обладнані всім необхідним до приїзду бійців. Батальйон повністю екіпірували та забезпечили необхідною технікою. Більшість бійців є новобранцями з числа добровольців. Однак є ті, хто вже захищав рідну землю зі зброєю в руках.

Читайте також: Російський спецназ "полює" на українських військових і транспорт постачання

Бійці добирались до місця призначення три дні. Однак, незважаючи на виснажливу дорогу, хлопці не розгубили бойового настрою і оптимізму. Військові не нарікають на харчування та на техніку.

Бійці трохи втомлені, але з усмішками на обличчях і вірою в перемогу, готові до виконання бойових завдань і захисту України.