13 липня о 18:30 у Департаменті містобудування та архітектури в рамках заходу "Департамент відчиняє двері" презентували проект облаштування Контрактової площі.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

У конкурсі перемогла команда молодих архітекторів та урбаністів із "Burø".

"Київська вітальня" передбачає облаштування на Контрактовій площі підземного археологічного музею, перетворення частини вулиці Петра Сагайдачного на пішохідну, озеленення, нове освітлення та створення комфортного громадського простору, включаючи велосипедну інфраструктуру", - йдеться у повідомленні.

Раніше у департаменті обурювались тим, що вулицю заповнили кіоски, коли Контрактова площа має давню історію і може стати центром культурного життя столиці.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Матеріал по темі: Контрактову площу зроблять пішохідною

За умовами конкурсу, концепція облаштування відповідає принципам сталого розвитку та враховує історико-культурний і композиційно-художній потенціал площі.

Нагадаємо, що 20 квітня Департамент містобудування та архітектури оголосив бліц-конкурс на кращу концепцію організації громадського простору на Контрактовій площі. Протягом місяця кияни знайомилися з роботами учасників на виставці проектів.