Американські вчені з Університету Колорадо провели експеримент щодовпливу персонажів популярних мультфільмів на дітей.

Про це повідомляє Daily Mail.

За даними дослідників, після перегляду анімаційних фільмів за участю таких персонажів як Шрек, Гомер Сімпсон і Поркі Піг, які славляться своїми апетитними формами, діти схильні до вживання висококалорійних продуктів - печива і солодощів.

Матеріал по темі: Німецькі вчені знайшли саму апетитну їжу

В експерименті взяли участь 300 дітей та підлітків віком 9, 12 і 13 років.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

"Це перше в своєму роді дослідження, яке вивчає стереотипне мислення дітей та їхню реакцію на персонажів мультфільмів. До нашого здивування, нам вдалося з'ясувати, що перегляд цих мультфільмів спонукає дітей вибирати нездорову їжу. Крім того, діти, що подивилися анімаційний фільм з повними персонажами, їли в два рази більше зайвої нездорової їжі, ніж ті, хто подивився мультфільм з героями з нормальною статурою або хто не дивився їх взагалі", - каже професор Маргарет Кемпбелл.

Вчені заявили, що маркетологи повинні з обережністю вибирати того чи іншого героя мультфільму для реклами харчових продуктів, тому що зображення на харчових продуктах схильних до зайвої ваги персонажів, таких як Шрек, можуть впливати на вибір нездорової їжі дітьми в школах і супермаркетах.