Німецькі дослідники виявили їжу, що містить "ідеальне" поєднання жирів і вуглеводів. Таке співвідношення характерне для картопляних чіпсів.
Фахівці з університету Ерлангена - Нюрнберга провели експеримент на щурах. Вони намагалися з'ясувати, яка саме їжа найбільше приваблює тваринок.
Виявилося, що найапетитнішою була їжа, що містить 35% жирів і 65% вуглеводів. Щури буквально об'їдалися нею. До речі, схоже співвідношення речовин і сполук міститься у звичайних картопляних чіпсах.
Читайте також: Після сну люди частіше думають про смартфон, ніж про кохання
Тварини харчувалися різною їжею, а вчені досліджували їхній мозок за допомогою магнітно-резонансної томографії.
ПриватБанк зобов'язав власників карток пройти важливу процедуру: кого це торкнеться
Україну накриє арктична зима: Новий рік зустрінемо з 20-градусними морозами
ПриватБанк звернувся з попередженням до власників карток: кого терміново чекають у відділенні
Соцпрацівники ходитимуть по домівках: до кого прийдуть з перевіркою
При вживанні їжі з певним вмістом жирів і вуглеводів ділянки мозку, що відповідають за винагороду, показували найвищу активність. Таким чином, на думку дослідників, на привабливість їжі впливає саме співвідношення органічних речовин і сполук, а не її калорійність.
Примітно, що, коли піддослідні щури їли безпосередньо чіпси, вчені фіксували в їхньому мозку ще більшу активність. Таким чином, крім простого співвідношення речовин і сполук, відіграють роль і інші чинники, що визначають привабливість їжі.