Прикарпатець Віктор Худяк у горах на шляху з села Осмолоди до села Колочави зустрів бурого ведмедя, якого зміг сфотографувати зблизька.

Про це повідомляє Galka.if.ua.

Ведмідь бурий - хижий ссавець родини ведмедевих. Цей звір є найбільш знаним видом своєї родини, одним із найбільших наземних хижаків у світі та найбільшим хижаком фауни України.

Читайте також: Шимпанзе вміють готувати їжу

В нього міцний кремезний тулуб з високою холкою, масивна голова з невеликими вухами та очима. Хвіст короткий (6,5 —21 см), часто повністю прихований в шерсті.

Популярні новини зараз

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

Лапи міцні, з великими невтяжними кігтями довжиною 8 —15 сантиметрів, п'ятипалі, стопоходячі. Шерсть густа, зазвичай забарвлена рівномірно або з деяким потемнінням основного кольору на морді та лапах.

Пересуваючись лісом чи горами там, де є ведмеді, потрібно створювати шум – говорити, наспівувати, свистіти, тріщати сучками. Такої поведінки цілком вистачить щоб тварина здалеку почула людину і завчасно і спокійно пішла геть.

Коли зустріч з ведмедем відбулася, але він не втікає, це означає, що він ще не вирішив, як вчинити. Інколи він може зробити 2-3 випади в сторону людини, ставати на диби, ревіти.

Краще спокійно, але досить швидко, відійти в сторону, намагаючись при цьому опинитися з навітряної сторони, щоб ведмідь почув запах. Якщо такої можливості нема, потрібно, відходячи, подавати голос – кричати, говорити.

Якщо ведмідь знаходиться близько, на відстані 10-15 метрів, не рекомендується дивитися йому в очі, оскільки в хижаків це є сигналом до бійки.