Сьогодні на базі розформованої роти "Торнадо" в Луганській області правоохоронці проводять слідчі дії. Про це повідомляє прес-секретар МВС Артем Шевченко на своїй сторінці в Facebook.

Співробітників "Торнадо" звинувачують у незаконному позбавленні волі і викраденні місцевих жителів, їх тортурах і вбивствах. Про це 17 червня повідомив головний прокурор Анатолій Матіос.

"Слідчо-оперативна група МВС спільно з прокуратурою почали обшук на базі розформованої роти спеціального призначення" Торнадо "в школі в місті Привальному Луганської області. Допуск забезпечений. Ситуація під повним контролем. Загрози ескалації немає", - пише він.

Нагадаємо, що глава МВС України Арсен Аваков заявив, що 18 червня, підписав наказ про розформування роти патрульної служби особливого призначення МВС України Торнадо. Також він зазначив, що бійці роти, які чесно виконували свій обов'язок, будуть і далі нести службу - після проходження переатестації і зарахування в інший підрозділ.

У свою чергу голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль повідомив, що співробітники Головної військової прокуратури, ГПУ на чолі із заступником Генерального прокурора Анатолієм Матіос затримали 12 учасників підрозділу Торнадо.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Матеріал по темі: Бійці АТО затримали терориста "ДНР" з російським паспортом

У п'ятницю військові цієї роти не пускали на свою базу нікого, зі зброєю в руках захищали свою територію.