Краматорський міський суд вчора виніс вирок співробітнику місцевої міліції за співпрацю з терористами. Він отримав 8 років в'язниці.

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки.

Співробітники СБУ встановили і довели факти співпраці правоохоронця із терористами з так званої "ДНР". Помічник оперуповноваженого відділу карного розшуку, під час окупації міста бойовиками, разом із самопроголошеним "заступником начальника міськвідділу міліції "ДНР" створив "бізнес".

Міліціонер протиправно затримував місцевих громадян з високим матеріальним достатком за проукраїнську позицію. Після цього він "офіційно" приймав заяви від родичів "зниклих". Потім разом зі своїм керівником забирали людину з підвалів міськвиконкому або відділу міліції та вивозили її в інше місце.

Злочинці вимагали у родичів гроші та матеріальні цінності.

Популярні новини зараз

Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

Читайте також: Запорізька міліція стала на захист екс-беркутівця

Також правоохоронці встановили, що в травні минулого року міліціонер-зрадник сприяв проведенню незаконного референдуму у місті.

"Він разом із бойовиками забезпечував охорону однієї з "виборчих дільниць" та супроводжував "протокол референдуму" до міського "штабу ДНР", - зазначають у СБУ.

Після звільнення міста силами АТО екс-міліціонер залишився в Краматорську. Він переховувався в квартирі батьків. Там правоохоронці і затримали зловмисника в лютому цього року.