У квітні цього року начальник Головного управління МВС Луганської області Анатолій Науменко наказав батальйону "Торнадо" терміново залишити Станицю Луганську. Вона фактично є передовою оборони "сектора А".

Про це повідомляє Максим Іваніщев на своїй сторінці в Facebook.

Батальйон "Торнадо" базувався у Станиці Луганській ще з минулого року. Бійці були єдиними, хто погодився охороняти міст через річку Сіверський Донець.

Працівники СБУ, за словами Іваніщева, писали рапорти на ім'я командувача сектором, що відведення "Торнадо" оголить цю ділянку фронту. Диверсійно-розвідувальні групи бойовиків тепер зможуть безперешкодно проходити вглиб території під контролем сил АТО.

"В Україні немає ні сепаратистів, ні терористів, а всі добровольчі батальйони це злочинні угруповання", - відповів Науменко на питання Іваніщева про причину відведення батальйону з передової.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Того ж дня, коли "Торнадо" відвели з лінії зіткнення, пройшов перший потяг з контрабандою на окуповані території. Він, за словами Іваніщева, почав регулярно курсувати.

Поїзд перевозить з окупованих територій контрабандне вугілля на Луганську ТЕС, яка належить Ринату Ахметову. У "ЛНР" він возить товари народного споживання, які продаються утричі дорожче. Також поїзд везе бойовикам ліс і металопрокат, які вони використовують на будівництві укріпрайонів.

Бійці "Торнадо" в ході спецоперації зупинили поїзд і задокументували його вантаж.

Іваніщев повідомляє, що, за найскромнішими підрахунками, одна ходка поїзда з контрабандою приносить близько 10 млн. гривень прибутку.

Читайте також: На одному блок-посту за день заробляють 1 мільйон гривень

Генерал Науменко, за словами Іваніщева, оголосив справжню війну добровольчим батальйонам.

"Він позаводив купу надуманих кримінальних справ. Жодному бійцеві, навіть пораненим, не дав статус учасника бойових дій", - зауважив Іваніщев.

Нагадаємо, замкомбат батальйону "Торнадо" Микола Цукуров на телешоу, в присутності нардепів розповів факти і показав відео поїзда. Після цього йому спалили будинок.