Розрахункова ціна газу для Нафтогазу України для третього кварталу 2015 року без знижки за рахунок мита становить 287,15 доларів за тисячу кубометрів.

Про це повідомляє Корреспондент.

"А ціна російського газу для України в четвертому кварталі 2015 року становитиме 262,5 доларів за тисячу кубометрів", - сказав сьогодні заступник голови правління російської компанії Олександр Медведєв.

Читайте також: Україна знову імпортує газ із Угорщини

Зараз вартість російського газу становить 247,2 долара з урахуванням знижки за рахунок російського експортного мита.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

"Питання знижки обговорюється. Чув, що є прогрес у переговорах, але ми в них участі не беремо", - додав представник Газпрому.

Раніше у березні Росія продовжила пільги для України при закупівлях газу ще на три місяці за умови, що Київ буде дотримуватися всіх положень контракту.

Нагадаємо, у травні повідомлялось, що Україна заборгувала російському "Газпрому" 200 мільйонів доларів на думку керівництва російської компанії.

Ця сума має бути сплаченою за поставки газу в Луганську й Донецьку області, стверджують росіяни. Вони туди поставили за останні півроку 555 мільйонів кубів газу. Проте українська влада визнала ці території неконтрольованими й не замовляла таких обсягів сировини.

Крім цього, у "Газпромі" обіцяли направити в Стокгольмський арбітраж претензії про стягнення 8,197 мільярдів доларів з України за газ, невибраний українською компанією 2014 року.