Наразі на палаючій нафтобазі під Васильковом на Київщині вогнем знищено 10 одиниць техніки, яка опинилась в епіцентрі пожежі. Загинула одна та постраждало 14 людей. Станом на 12 годину 9 червня з трьома працівниками ДСНС не був встановлений зв'язок.

Hа місце пожежі прибув секретар РНБО Олександр Турчинов, для того, аби координувати дії силовиків, підрозділів Нацгвардії та рятувальників.

Про це повідомила прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Читайте також: Із двома пожежниками втратили зв'язок у вогні - Аваков

Всі наявні служби вживають заходів для того, щоб вогонь не поширився на нафтобазу KLO. Але, за повідомленнями очевидців, пожежа вже поширилась на ліс, що розташований впритул до бази.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

"Наразі пройшла ротація особового складу рятувальників. Зараз вдається стримувати вогонь. Тому наші дії будуть спрямовані на гасіння лісового масиву", - заявив рятувальник Валерій Борисов, повідомивши, що ліс загорівся через потужне теплове випромінювання.

У Міністерстві оборони розглядають ймовірність поширення вогню на територію військового аеродрому у Василькові.

Голові сільради населеного пункту, де розташована палаюча нафтобаза, Віталію Оніщуку доручили евакуювати мешканців села.

"Також евакуюють особовий склад військової частини, яка розташован неподалік епіцентру пожежі. Ситуація стає некерованою. Базу після вибуху накрило вогнем повністю, наблизитися до неї неможливо", - написав очевидець Владлен Сергієнко на своїй сторінці у Facebook.

В то же час міністр оборони України Степан Полторак заявив про готовність військової техніки розпочати ліквідацію пожежі в разі її поширення з території нафтобази.

"Техніка розташована для захисту з боку військової частини, там проведені відповідні заходи", - зазначив Полторак.

За його словами, зараз підходять протипожежні танки, які задіють в разі погіршення ситуації.

Він також проінформував, що евакуація боєприпасів з території військової частини розпочалася у понеділок ввечері, ця робота продовжується.

У компанії "БРСМ-нафта" основною версією пожежі на нафтобазі під Васильковим на Київщині називають навмисний підпал. Про це повідомив директор департаменту стратегічного маркетингу "БРСМ-Нафта" Олександр Мельничук.

Читайте також: Півдоби гасять нафтобазу на Київщині

Нагадаємо, 8 червня о 17:29 на території нафтобази "Побутрембудматеріали" у Васильківському районі Київської області розгорілася масштабна пожежа. Зранку 9 червня стався вибух, по тривозі підняли Нацгвардію.

"Пожежа розгорілася у резервуарі з паливом об'ємом 900 куб. м. з подальшим перекиданням вогню на поруч розташовані резервуари з бензином", - ідеться в повідомленні ДСНС.

У прес-службі розповідають, що пожежі подібного масштабу в Україні не було за останні 60 років.