Кількість постраждалих під час гасіння пожежі на Нафтобазі працівників Держслужби із надзвичайних ситуацій зросла до 6 осіб. Дії Нацгвардії на місці координує Міністр МВС Арсен Аваков.

Про події він пише у своєму акаунті в Twitter.

"6 пожежників із опіками відправили до лікарні. Ще з шістьма немає зв'язку. Ведеться пошук. Щойно із пожежі вийшло четверо. Лишилось двоє", - ідеться в повідомленнях міністра.

Читате також: Півдоби гасять нафтобазу на Київщині

Водночас, радник міністра МВС України Зорян Шкіряк повідомив на своїй сторінці Facebook версії причин загоряння та вибухів на підприємстві.

Популярні новини зараз

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

"Однією з основних причин масштабноі пожежі і потужного вибуху на нафтобазі "БРСМ - нафта" під Васильковим, можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів. Розглядаються також технічна складова і навмисний підпал. Остаточно це з'ясує слідство", - розповів він.

За його словами, пожежа триває. На даний час, рятувальників і техніку відвели із епіцентру займання вогню, оскільки зберігається небезпека повторних вибухів.

Голова ДСНС Микола Чечоткін з ночі перебуває разом з пожежними.

"Протягом останніх 12-15 годин залучили усі сили і засоби, щоб протистояти вогняній стихії. Втратили кілька одиниць пожежно-рятувальної техніки", - додав радник.

Інформаційна агенція УНІАН, посилаючись на джерело у правоохоронних органах, повідомляє, що можливою причиною пожежі на нафтобазі під Києвом було необережне поводження з обладнанням під час спроби крадіжки нафтопродукту.

Нагадаємо, 8 червня о 17:29 на території нафтобази "Побутрембудматеріали" у смт Глеваха по вул. Південна,1 Васильківського району Київської області розгорілася масштабна пожежа. Зранку 9 червня стався вибух, по тривозі підняли Нацгвардію.

"Пожежа розгорілася у резервуарі з паливом об'ємом 900 куб. м. з послідуючим перекиданням вогню на поруч розташовані резервуари з бензином", - ідеться в повідомленні ДСНС.