У нейтральних водах Чорного моря стартували українсько-американські військові навчання, які триватимуть два дні. У них бере участь фрегат "Гетьман Сагайдачний" і американський мінононосець "Росс".

Військові відпрацюють маневрування, транспортування пасажирів і реагування на уявного противника в повітрі. У НАТО підтверджують, що такі заходи сприяють посиленню безпеки у світі.

Нагадаємо, що масштабні військові навчання НАТО "Saber Strike 2015" починалися вчора в країнах Балтії та Польщі. У навчаннях задіють близько 6000 військовослужбовців з 13 країн-членів НАТО та країн-партнерів альянсу.

Читайте по темі: Американські військові зіграли у футбол у Львові

Метою цих міжнародних навчань, організованих силами США в Європі, є розвиток і вдосконалення співпраці союзників у плануванні та проведенні військових операцій, підвищення професіоналізму військовослужбовців та відпрацювання навичок дій.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Нагадаємо, що 17 травня американські військовослужбовці прибули на Яворівський полігон, де проводитимуть тривалі тренінги для підрозділів Національної гвардії України. Участь у них братимуть 900 нацгвардійців. Американські десантники тренуватимуть бійців із підрозділу "Азов", батальйон ім. Кульчицького, "Ягуар", "Омега" та інші частини з різних міст України.