Протягом святкових днів кияни та гості столиці матимуть змогу відвідати низку культурно-мистецьких заходів, присвячених Дню Києва. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Президент Петро Порошенко також долучився до святкування.

"Зі святом, кияни!" - написав він у Твіттері.

У КМДА зазначають, що більшість святкових заходів відбуватимуться на свіжому повітрі в парках, скверах, а також відкритих майданчиках міста.

Сьогодні на Співочому полі відбудеться ІХ міський фестиваль хорового мистецтва "Пісня над Дніпром". В кінці нього проведуть майстер-клас одного з професійних колективів хорового мистецтва Києва.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

На Літній естраді Міського саду о 14 години розпочнеться концертна програма "Київська фантазія". Київський академічний ансамбль української музики "Дніпро" виконуватиме українську традиційну народну та сучасну музику в авторських версіях та аранжуваннях.

Наступного дня на цьому ж місці розпочнеться концертна програма "Мушля Джаз" в рамках фестивалю "Kyiv Open Air". Глядачі зможуть навчитись танцювати свінг і сальсу.

Читайте також: Міжнародні велозмагання Race Horizon Park стартували у Києві

Також у неділю лунатимуть джазові мотиви на Софійській площі столиці.

О 19:30 розпочнеться не просто концерт "Non stop show DJazz", а презентація абсолютно нового напрямку молодіжної музики – сучасного танцювального джазу. Спеціально до Дня народження Києва джаз-бенд Олександра Фокіна підготував подарунок – символічну для всіх українців композицію "Гопак", буде виконано у сучасному аранжуванні.

Завтра на Співочому полі понад 20 народних, фольклорних і сучасних ансамблів та муніципальних колективів розважатимуть гостей свята своїми виступами.

Завершатиме святкові вихідні фестиваль національних культур "Фольклорама".

Він відбудеться 1 червня на Літній естраді Міського саду. У програмі фестивалю заплановані виступи кращих творчих колективів етнічних громад Києва, а також проведення народних розваг, танцювальних та вокальних майстер-класів. Тут реалізовуватимуть твори народного декоративного мистецтва, кулінарних виробів, друкованої продукції.