Сьогодні в Україні починаються покази другого фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен кінофест". Вони безкоштовні, потрапити в кіно можна за попередньою реєстрацією.

Про це повідомляє Сultprostir.

Фільми "Чілдрен кінофесту" побачать глядачі 14 міст, серед яких Київ, Івано-Франківськ, Львів, Луцьк, Харків, Одеса, Дніпропетровськ, Маріуполь, Херсон, Вінниця, Запоріжжя.

Переможця фестивалю оберуть шляхом голосування.

Читайте також: У Києві відкрили бібліотеку з гамаками і десертами

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Показати ще

Кінофорум відкриється прем'єрою анімаційного фільму "Пісня моря" Томмі Мура, поетичною історією, заснованою на кельтських легендах. У 2015 році фільм висунули на здобуття премії "Оскар".

До конкурсної програми кінофоруму увійшли також картини "Пісня моря"; нова екранізація знаменитої казки Карло Гольдоні "Піноккіо"; "Хлопчик-мураха", данський фільм про дитину-супергероя; "Фелікс", історія про юнака, який мріє стати трубачем і присвятити життя музиці; картина "Йорген + Анна = любов" про першу дитячу любов і дружбу.

Також можна буде переглянути бельгійський фільм "Вперед, Едді!" про маленького сина м'ясника, який мріє стати велогонщиком і мусить разом зі своїм крихітним, провінційним містечком пережити відкриття великого супермаркету; нідерландський фільм "Буча" - про спроби підлітків врятувати сімейне життя батьків.

Поза конкурсом покажуть французьку стрічку "Белль і Себастьян" про пригоди і дружбу хлопчика та його вірного пса в трагічні часи Другої світової війни.

Родзинкою фестивалю вважають показ короткометражок піонера світового кіно Жоржа Мельєса і картин знаменитого голлівудського коміка, зірки німого кіно Бастера Кітона.

Знаменита київська студія "Укранімафільм" представить глядачам підбірку своїх найкращих мультиплікаційних робіт.

Юні кіномани зможуть взяти участь у майстер-класах, зокрема, познайомляться з процесом озвучування мультфільмів.

Покази "Чілдрен кінофесту" триватимуть до 7 червня.