Творче об'єднання кінематографістів Вавylon'13 зніме повнометражний фільм про збройний конфлікт на Донбасі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив режисер Крістіан Жереги.

"Прийшов час знімати і показувати кіно про війну не лише з екранів телевізора, а з великих екранів. Це наш борг - людей кіномистецтва - розказувати правду. Наш кінодесант прогріває двигуни", - розповів він.

Над художнім проектом працюють професійні сценаристи і добровольці-учасники АТО. Фільм розповідає про реальні подіяї, що відбулися в зоні АТО влітку-взимку 2014 року.

Також він уточнив, що до колективу режисерів приєдналася відома поетеса.

"Алла Мартинюк, виступить як один із співавторів, зі справжньою, непридуманной історією з фронту очима жінки-волонтера. І це її дебют як автора", - повідомив він.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Показати ще

Матеріал по темі: Українцям покажуть фільм про подвиг "кіборгів"

Нагадаємо, що 26 травня Крістіан Жерегі отримав український паспорт з рук президента України. Раніше він повідомляв, що йому погрожує фізичним знищенням один народний депутат, але наголошувати на прізвищі митець не став, бо не любить скандали. Він впевнений, що у парламентаря просто здали нерви.

Під час співпраці з Вавілон'13 Крістіан Жереги зняв близько 20-ти короткометражних фільмів про події на Майдані і в Криму. Картина "Заповіт" перемогла на фестивалі "Відкрита ніч". Після того, як Жерегі пішов в АТО добровольцем, він зняв цикл фільмів "Край Землі. Зона АТО".