Конкурс карикатур на міжнародну терористичну організацію "Ісламська держава Іраку і Леванту" організували в Ірані.

Про це повідомляє The Independent.

На конкурс запросили карикатуристів та мультиплікаторів з усього світу. Кращі роботи, після відбору розмістять на виставках у чотирьох культурних центрах Тегерана.

Переможця оголосять 31 травня.

Головною темою конкурсу карикатур стали злочини, які скоїли бойовики "Ісламської держави". Наразі організатори вже отримали більше 800 робіт. З них вони відібрали 280. Карикатури надходять з понад 40 країн.

Популярні новини зараз

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Фінансує конкурс тегеранська міська адміністрація.

Секретар конкурсу Мохаммед Хабібі зазначив, що деякі іноземні автори приїжджали в Тегеран, але були змушені робити це інкогніто з міркувань безпеки.

Читайте також: Терористи ІДІЛ стратили 400 людей

Кожен в світі, за його словами, знає про ІДІЛ і про його злочини, але обов'язок художника ще більше підняти обізнаність суспільства.

Радикальне угрупування "Ісламська держава" з'явилася в Іраку в 2006 році. До літа минулого року бойовики встановили контроль над частиною територій Сирії та Іраку і проголосили халіфат зі столицею в Мосулі. На стороні терористів, за даними ЦРУ, воюють 30 тисяч бойовиків. Міжнародна коаліція на чолі з США розпочала операцію в Іраку проти угрупування. Діяльність "Ісламської держави" заборонена у ряді країн.