Міська влада деяких обласних центрів вже почала відшкодовувати мешканцям частину коштів на утеплення житла.

У Хмельницькому з 2013 року діє програма, за якою мешканці багатоквартирних будинків сплачують за термоізоляцію лише половину вартості. Проте цією можливістю, за словами заступник начальника управління житлового-комунального господарства Владислава Бондаря, мало хто користується.

Рівненська облдержадлміністрація затвердила меморандум, за яким також відшкодовуватиме з цього року частину коштів населення, витрачених на утеплення, сучасні котли та вікна.

"Це правильний підхід до ситуації із подорожчанням тарифів. Однак ця ініціатива мала йти від уряду й бути запровадженою на державному рівні ще перед підняттям цін на газ, електроенергію і воду. Тоді населення так категорично не сприймало би підняття трифів, з одного боку. З іншого, можна було б справді підвищити енергоефективність всіх приміщень і використовувати менше газу та електроенергії", - каже "Знай" економіст Борис Кушнірук.

Матеріал за темою "Мамо, вибач за тарифи" - українці жартують над Яценюком (фото)

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Він вважає, що не обов'язково відшкодовувати певну частину на купівлю теплоізоляційних матеріалів чи сучасного опалювального обладнання. Достатньо видавати населенню пільгові кредити.

"Це мають бути кредити під 3 відсотки річних на 15 років. Це не вдарить по купівельній спроможності громадян, але заощадить їхні гроші та державні ресурси", - вважає експерт.