З 18 по 23 травня у Вінниці відбудеться дев'ятий Міжнародний фестиваль театрів "Подільська лялька-2015". Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

На події Україну представлятимуть 8 лялькових театрів, серед яких 5 державних - Вінницький, Запорізький, Кіровоградський, Черкаський та Рівненський, а також 3 професійних приватних театри - Миколаївський "ІСТАРТ" та столичні "Равлик" і "Парашут".

"Це єдиний фестиваль в Україні, що проводиться за конкурсною системою", -розповів директор Вінницького академічного обласного театру ляльок, директор фестивалю Михайло Байдюк.

Особливість цьогорічного фесту в тому, що його учасниками стануть не тільки театри ляльок, а й драматичні театри та ТЮГи, які представлятимуть вистави для дітей. Зокрема, Вінницький драмтеатр ім. М. Садовського.

У Вінницю приїдуть такі міжнародні колективи як "Dachteater" Кордули Носсек (Австрія), Мангистауський театру з Казахстану, Паневежського театру на колесах (Литва), Муніципальний театр "Ґуґуце" (Кишинів, Молдова), Sharlot Teatr (Маракайбо, Венесуела), Театр "Лучеаферул" (Ясси, Румунія), The Galilee Multicultural Theater (Галілея, Ізраїль).

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

За підсумком фестивалю кращому колективу вручать гран-прі, крім того передбачені відзнаки в 12 номінаціях.

Матеріал по темі: Вінничанка виготовляє ляльки, у яких є душа (фото)