Бойовики із терористичних угруповань використовують емблему спостережної місії ОБСЄ, щоб вільно пересуватися вздовж лінії розмежування.

Про це під час щоденного брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Він зазначив, що розвідка доповідає про використання терористами символіки ОБСЄ для пересування біля лінії розмежування і ведення розвідки.

Речник додав, що цим злочинці порушують встановлені міжнародні домовленості та правила ведення війни.

Читайте також: 10-річний американець подарував воїнам АТО джип

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Проте, за словами Лисенко, члени бандформувань для цього використовують авто, марки яких не використовуються спостерігачами моніторингової місії ОБСЄ. До того ж маршрути, якими пересуваються бойовики, не збігаються із попередньо затвердженими шляхами пересування спостерігачів.

Речник АТО підкреслив, що представники моніторингової місії ОБСЄ продовжують фіксувати порушення мирних угод з боку бойовиків.

Лисенко зазначив, що спостерігачі зафіксували зникнення 6-ти установок залпового вогню "Град" та 4-х самохідних артилерійських установок з майданчиків для відведення важкого озброєння незаконних збройних формувань "ДНР".