Біля берегів острову Мадагаскару підводні археологи знайшли важкий злиток срібла. На їх думку, цей скарб знаменитого шотландського пірата XVII століття Вільяма Кідда.

Про це повідомляє "ВВС Україна".

Злиток знайшли на мілководді біля берегів острова Сент-Марі на схід від Мадагаскару. Він важить 50 кілограмів.

Знахідку на особливій церемонії передали президенту Мадагаскару. На ній були присутні британські та американські дипломати.

Срібний злиток знайшла команда дослідників на чолі з відомим підводним археологом із США Баррі Кліффордом. Він не сумнівається, що знайдений ним злиток зберігався на кораблі, який побудували ще в XVII столітті в Англії.

Популярні новини зараз

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Проте деякі фахівці не підтверджують достовірність знахідки, оскільки доказів, які б підтвердили достовірність, недостатньо і потрібна додаткова експертиза. Мають бути проведені дослідження зразків деревини затонулого корабля, яка б підтвердила, що судно дійсно було побудоване в Англії.

Британський посол в Мадагаскарі Тімоті Смарт сподівається, що завдяки знахідці підвищиться популярність держави серед туристів.

Нагадаємо, протягом п'яти років Вільям Кідд наводив жах на мореплавців в Карибському морі та Індійському океані. Проте він впав у немилість до британської корони. Згодом його схопили, а в 1701 році засудили та повісили.

Свого часу історія капітана Кідда надихнула письменника Роберта Стівенсона на написання "Острова скарбів".