Співробітники Служби безпеки затримали в Маріуполі колишнього мера міста Золоте Луганської області. Він брав участь в організації псевдореферендуму на Донбасі у травні минулого року. Правоохоронці не називають його ім'я.

Відомо, що мером міста з 2010 року до 1 жовтня 2014-го був Володимир Кочевенко.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

В СБУ встановили, що мер організував у Золотому проведення незаконного референдуму. Також він активно підтримував угруповання терористів, які певний час контролювали місто.

Після визволення району від незаконних збройних формувань, за даними спецслужб, мер втік з Луганської області. Він переховувався в Маріуполі, де встиг придбати кілька квартир і почати будівництво особняка.

Популярні новини зараз

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

Правоохоронцям вдалося встановити місцезнаходження екс-мера і затримати його.

Прокуратура Луганської області того ж дня повідомила меру-втікачеві про підозру за статтею Кримінального кодексу "посягання на територіальну цілісність і недоторканість України".

Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд обрав затриманому запобіжний західу у вигляді утримання під вартою. Слідчий підрозділ СБУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні.

Слідство перевіряє інформацію про можливу причетність екс-чиновника до скоєння протиправних дій під час перебування в Маріуполі.